Betingelser, vilkår
og personvernerklæring

PERSONVERNERKLÆRING

1. Innledning
 
Denne personvernerklæringen gjelder for nettstedet skolefag.com, og forklarer hvilken informasjon vi samler inn om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Nettstedets eier er ansvarlig for behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1. ledd). Nettstedet nevnt ovenfor sitt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

2. Om personopplysninger og regelverket
 Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er nettstedets eier som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?
 For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon!

Opplysninger du selv gir til oss: Dersom du registrerer deg på vår nettside for mottak av e-post og nyhetsbrev, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til. Ved betaling i nettbutikktjenester som stripe eller paypal gir du betalingsinformasjon som behandles konfidensielt av tredjepart.
Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre: Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om din enhet og din internett-tilkobling: Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler, cookies.
Opplysninger vi får fra andre kilder: Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. facebook, twitter, instagram, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, og søkemotorer.) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.
Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

4. Hva brukes opplysningene til? Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

For å levere og forbedre tjenestene våre: Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne motta informasjon som er relevant som feks. nyhetsbrev.
For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender: Vi utarbeider statistikk for nettstedet. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle nettstedet og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
For å forhindre misbruk av tjenestene våre: Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, spamming, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger: ™media deler ikke i noen tilfeller personopplysninger med andre.

Ved mistanke om lovbrudd vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

7. Sletting av personopplysninger: Vi er ikke lovpålagt å holde på visse personopplysninger. Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring. Du kan henvende deg angående dette, og oppheve ditt kundeforhold ved å sende oss en melding ved å klikke her, eller via e-post: post@skolefag.com

8. Sikring av personopplysninger:
 Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS:
 Dersom du har et aktivt forhold til oss, kan vi sende deg informasjon og markedsføring på e-post. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, og sosiale medier. Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, er det kun underliggende informasjon som samles inn, som ikke direkte kan knyttes til person. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldingsfunksjonen i e-postene. Vår policy er at våre kunder skal ha mulighet til å følge med på våre oppdateringer, produkter og tilbud. I et kundeforhold er det viktig for oss at du selv ønsker mottak av nyhetsbrev. Har du handlet hos oss eller selv aktivt bedt om å abonnere på nyhetsbrev, mottar du noen få nyhetsbrev i måneden. Alle som mottar nyhetsbrev fra oss kan selv og til enhver tid avslutte sitt abonnement. Du vil da bli slettet fra listen og ikke motta flere nyhetsbrev. I alle nyhetsbrev er det en link nederst hvor du ganske enkelt kan klikke «meld deg av dette nyhetsbrevet». Informasjonen som trengs som du oppgir ved abonnement av nyhetsbrev er kun epostadressen din og ditt navn.

10. Endringer i personvernerklæringen
 Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

11. Rett til å klage
 Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

12. Kontaktinformasjon
 Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss ved å klikke her, eller sende en e-post til : post@skolefag.com

 
KJØPS-OG BRUKSBETINGELSER

Opphavsrett
www.skolefag.com drives og eies av ™media (org.nr. 987 740 728 MVA). Informasjon og bilder på nettstedet er eid av selskapet og kan ikke kopieres eller distribueres og brukes uten særskilt tillatelse. Brudd på opphavsrett og kopirett vil kunne medføre anmeldelse eller fakturakrav. Alle digitale produkter er i sin helhet beskyttet av åndsverksloven. Det er lov å benytte digitale +Hefter og andre digitale produkter kjøpt på www.skolefag.com til eget bruk privat. Det er lov å skrive ut og produsere valgfritt antall +Hefter du har kjøpt til eget bruk i egen undervisning i din jobbsituasjon. Det er dermed ikke lov til å videreføre, distribuere, dele med kolleger og ansatte til bruk i andre klasser enn din egen ved kjøp av enkeltprodukter/enkeltlisens. Dine kjøp, er dine, og skal ikke deles med andre. Det er ikke lov å videreselge produktene (fysiske utskrifter eller digitale)

1. Kjøp
Alle produkter er inkludert moms. www.skolefag.com har fysiske og digitale produkter. Frakt tillegges kjøp av fysiske varer.
2. Abonnement
™media vil tilbyr abonnement på sine digitale produkter. Er du interessert i tilgang på alt materiale til din skole, eller deg selv, send en forespørsel til post@skolefag.com – Skolelisenser som BASIS og LÆRER er til fri bruk av alle ansatte i din skole.
3. Betaling
Betaling skjer i kassen. ™media tilbyr betaling via kort via www.skolefag.com/shop (eks. Visa og kredittkort) og faktura.
Faktura utstedes på e-post ved bestilling og sendes pr. e-post. Vi opererer med 31 dagers betalingsfrist som standard. Skal bestillingen kobles til interne bestillingskoder, må dette oppgis ved bestilling.
4. Tilgang til kjøp
Kjøp på www.skolefag.com kan lastes ned direkte etter at kjøp er gjennomført eller via tilsend e-post (det er ingen begrensning på hvor mange ganger du kan laste ned fra link i e-post). Det er ingen angrefrist ved kjøp av digitale varer.
5. Personvern, sikkerhet og personopplysninger
I forbindelse med bestillinger, godtar du at ™media kan lagre og bruke informasjonen din i kommunikasjonen og kundeforholdet med deg. ™media vil ikke avsløre din personlige informasjon til tredjepart. Vi forbeholder oss retten til å bruke din e-post til markedsføring og nyhetsbrev. Det vil være mulig å avregistrere seg fra våre nyhetsbrev nederst i epostene. Kortinformasjonen du oppgir ved betaling i nettbutikken har vi ikke tilgang til. Vi benytter  betalingsløsningen Stripe som er både sikker og profesjonell. Du bestemmer selv om du vil lagre din betalingsløsning i vår nettbutikk for enklere framtidige kjøp.
6. Kontakt & Support
Kontakt og support gjør du via post@skolefag.com.
7. Cookies
En cookie er en tekstfil som sendes fra et nettsted til datamaskinen der den er lagret enten i minnet (session cookies) eller som tekstbasert informasjonskapsel. Cookies brukes for å kjenne igjen deg som bruker. Feks. til å lagre deg i «logg inn»-vinduet eller handlekurven mens du er på ulike nettsider. Hvis nettleseren din er satt til å ikke akseptere cookies, vil du ikke være i stand til å gjøre noen ordre på nettstedet vårt. Du kan enkelt endre dette i innstillingene til nettleseren din. Vær oppmerksom på at vi ikke bruker cookies for å lagre personlig informasjon om deg.
8. Force majeure
™media tar forbehold om force majeure, slik som krig, ulykker, arbeidskonflikter (f.eks posten ikke kommer fram pga. streik i Posten Norge, brann, miljøkatastrofe, sykdom eller annen hendelse utenfor partens kontroll, og som hindrer bedriften fra å oppfylle sine forpliktelser. ™media er et enkeltmannsforetak og kan være sårbar for uforutsette hendelser. Vi forplikter oss likevel til å ha en god og rask kommunikasjon der det er mulig.
9. Tvister og lover
Norsk lov gjelder for alle kjøp gjort under disse vilkårene. Tvister om kjøp under disse vilkår skal utelukkende behandles av en norsk domstol.
10. Angrefrist
Det er ingen angrefrist på digitale produkter, da tilgangen til produktene blir gitt automatisk etter handelen er gjennomført, og man kan umiddelbart laste ned produktet. Det vedlegges eget angreskjema for fysiske kjøp i vår nettbutikk. Angrefristen her er 14 dager. Benyttes angreskjema skal ™media kontaktes før varene returneres. Fraktkostnad for retur av varer dekkes av kunden selv.